Strandvakantie in de winter populair

Strandvakantie in de winter populair

In het winterseizoen van 2014 werden ruim 4,8 miljoen lange vakanties door Nederlanders in het buitenland doorgebracht. De wintersportvakantie was daarbij maar iets populairder dan de strandvakantie. Dat meldt CBS.

Bijna 20 procent van de vakanties ging naar de sneeuw en 15 procent naar het strand. Overige vakanties betreffen onder meer stedentrips en (georganiseerde) rondreizen. De wintersportvakanties duurden gemiddeld negen dagen en kostten de vakantieganger 669 euro. Aan een gemiddelde strandvakantie werd bijna 200 euro meer uitgegeven, maar deze duurde wel ruim drie dagen langer. Gerekend per dag is op wintersport gaan met 82 euro net iets duurder dan een strandvakantie (79 euro).

Acht op de tien wintersporters nemen de auto naar de plaats van bestemming. Een kleine 10 procent reist per touringcar en nog eens 6 procent zoekt de sneeuw op met het vliegtuig. Bij de strandvakantie is het vliegtuig het belangrijkste vervoermiddel: ruim negen op de tien vakantiegangers vliegt naar de zon.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd