Tachtig procent ouders spaart voor de kinderen

Tachtig procent ouders spaart voor de kinderen

Ruim acht op de tien ouders sparen voor hun kinderen. Dat blijkt uit onderzoek van Panelwizard in opdracht van SNS. Bijna de helft spaart specifiek voor een studie of opleiding.

De Eerste Kamer heeft ingestemd met het leenstelsel van minister Bussemaker. VVD, PvdA, GroenLinks en D66 steunden de wet. Het nieuwe stelsel voor studiefinanciering gaat per 1 september in. Dat betekent dat vanaf volgend schooljaar de basisbeurs vervalt. Studenten moeten dan geld lenen om hun studie te kunnen betalen. Of de ouders moeten voor hen gespaard hebben.

Uit berekeningen van Nibud blijkt dat ruim 50.000 euro nodig is om een vierjarige studie en het levensonderhoud van een kind dat op kamers gaat te financieren. Uit het onderzoek van SNS blijkt dat slechts 1 procent van de ouders verwacht dit bedrag bij elkaar te krijgen voor de achttiende verjaardag. Bijna een op de vijf ouders verwacht 2.500 tot 5.000 euro te hebben gespaard; 29 procent verwacht een spaarbedrag tussen de 5.000 en 10.000 euro. Ruim een kwart verwacht per kind 10.000 tot 20.000 euro apart te hebben gelegd.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd