Tarieven tandarts en orthodontist omlaag

Tarieven tandarts en orthodontist omlaag

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft nieuwe maximumtarieven voor de tandarts en de orthodontist vastgesteld. Behandelingen worden vanaf 1 juli 2015 jaar goedkoper.

De meeste tandheelkundige zorg wordt 5 procent goedkoper. Zo gaat een periodieke controle maximaal 20,01 euro kosten, in plaats van 21,29 nu. Voor het plaatsen van implantaten, zoals een klikgebit, is de consument zelfs 19 procent minder kwijt. Voor boven en onder is een patiënt dan niet meer dan 462,33 euro kwijt, tegen 571,77 euro nu. De maximumprijzen bij de orthodontist gaan met 1,5 procent omlaag.

De nieuwe tarieven zijn vastgesteld na onderzoek bij negenhonderd praktijken, aldus een woordvoerster. Volgens haar kunnen tandartsen straks nog steeds kostendekkend werken en houden zij ook nog voldoende marge over. Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) is “blij” met de lagere tandartstarieven. Door de nieuwe maximumtarieven wordt er “goed betaald, maar niet te veel”, aldus Schippers. De branchevereniging van tandartsen, de KNMT, is echter niet te spreken over de wijzigingen. De toegankelijkheid van goede en gevarieerde mondzorg komt volgens de tandartsen in gevaar en de innovatie wordt geremd.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd