Teken een contract pas als je de tekst begrijpt

Teken een contract pas als je de tekst begrijpt

Teken een contract pas als je de tekst begrijpt

Je gaat een huis kopen, krijgt een erfenis of accepteert een nieuwe baan. Dat zijn mooie gebeurtenissen, maar toch kan er iets mis gaan. Zaken kunnen anders lopen dan verwacht. Teken het contract daarom pas als je de tekst begrijpt.

Uit een recent onderzoek blijkt dat slechts 6 procent van de Nederlanders de contracten die zij ondertekenen helemaal goed begrijpt. Ruim tweederde begrijpt de tekst enigszins en maar liefst 24 procent geeft eerlijk toe dat ze het niet zo goed of helemaal niet begrijpen. Gek is dat niet, want veel van die contracten staan bol van de lastige termen. Weet maar eens precies wat die in houden.

Bij juridische problemen gaat hierdoor bij 14% van de mensen iets mis. De kosten bleken hoger dan ze hadden verwacht, ze kwamen in een juridische procedure terecht of werden opgelicht.

Het tekenen van een juridisch stuk heeft vaak grote gevolgen op financieel gebied. Vraag daarom altijd om een uitleg of een toelichting, voordat je tekent. Een vraag is alleen dom, wanneer die niet wordt gesteld. Het is aan degene die tegenover je zit om het in voor jou begrijpelijke taal uit te leggen.

Heb je een rechtsbijstandverzekering dan kun je bij lastige juridische documenten altijd vragen of een expert er even naar wil kijken. Ook kunnen ze helpen mocht er toch een geschil ontstaan.

Loop je zelf ergens tegenaan bij het doornemen van lastige, juridische stukken. Vraag ons dan eens met je mee te denken.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd