Tevredenheid over maatregelen woningmarkt

Tevredenheid over maatregelen woningmarkt

Vereniging Eigen Huis (VEH) is blij dat het kabinet het herstel van de woningmarkt steunt, door enkele belangrijke maatregelen te verlengen of permanent te maken.

VEH is tevreden over de verlenging van tien naar vijftien jaar van de periode waarin de rente op restschulden aftrekbaar is. Ook de verlenging met een half jaar van het verlaagde btw-tarief op arbeidskosten (van 21 naar 6 procent) is instemmend begroet door de vereniging voor een verbouwing van een woning wordt. Ten slotte is het feit dat een huiseigenaar ook in 2015 drie jaar recht heeft op renteaftrek voor zijn lege woning die te koop staat, volgens de vereniging goed voor de woningmarkt en huiseigenaren.

Ook de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) is in grote lijnen tevreden over restschuldaftrek, het lage btw-tarief en de verhuisregeling. Wel jammer vindt de NVM dat de succesvolle tijdelijke schenkregeling niet wordt verlengd. Tot het einde van dit jaar kunnen ouders bijvoorbeeld hun kinderen 100.000 euro belastingvrij schenken voor het aankopen of verbouwen van een woning of de aflossing van de hypotheekschuld. Vanaf 1 januari gaat dit bedrag weer terug naar 50.000 euro.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd