Tijdelijk vast contract mag niet van de rechter

Tijdelijk vast contract mag niet van de rechter

De Hoge Raad heeft een streep gezet door een sluiproute voor werkgevers om hun personeel oneindig tijdelijke contracten te kunnen aanbieden. Een eerdere uitspraak daarover van het gerechtshof in Den Bosch werd daarmee vernietigd.

Het betreft een zaak over een werkgever die zijn werknemer op voorhand een vast contract liet tekenen met een speciale overeenkomst, waardoor in feite opnieuw sprake was van tijdelijke aanstelling. Het hof ging hier in 2013 nog in mee, maar de Hoge Raad niet. Maurice Limmen, voorzitter van vakcentrale CNV, reageert verheugd. Als de Hoge Raad anders had beslist, zouden er waarschijnlijk meer werkgevers deze sluiproute naar oneindige flex gaan toepassen.

Per 1 juli wordt de zogenoemde ketenbepaling verder verscherpt. De ketenbepaling regelt wanneer tijdelijke contracten overgaan in een vast contract. Vanaf de zomer moet een werknemer een vast contract krijgen na maximaal twee jaar aan elkaar opvolgende tijdelijke contracten. Ook mogen er niet meer dan drie losse tijdelijke contracten achtereen afgesloten worden.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd