Toch hogere uitkering voor groep WW´ers

Toch hogere uitkering voor groep WW´ers

WW´ers die door een wijziging van de wet vorig jaar een lagere uitkering ontvingen, krijgen weer meer geld. Het gaat om seizoenswerknemers, uitzendkrachten en werknemers die een jaarcontract hadden.

Vakbonden wezen vorig jaar op ,,dramatische gevolgen´´ van het nieuwe zogenoemde Dagloonbesluit voor starters, flexwerkers en herintreders. Een WW-uitkering kon vanaf 1 juli 2015 veel lager uitvallen. Vanaf dat moment werden ook maanden waarin niet is gewerkt meegenomen in de berekening van de hoogte van de WW. Dat verandert nu. De WW-uitkering wordt berekend op basis van wat er verdiend is in de maanden dat iemand werkte.

Het zogenoemde WW-lek voor de betreffende werknemers wordt daarmee ,,afdoende´´ gerepareerd, aldus minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) in een brief aan de Tweede Kamer. Maar vakbond FNV is nog niet tevreden en roept de Tweede Kamer op in te grijpen. ,,De minister repareert niet voor iedereen het WW-lek´´, constateert de bond. ,,Vooral seizoenswerkers en flexwerkers die naast hun WW-uitkering iets bijverdienen, blijven de dupe.´´ WW´ers die sinds 2015 een lagere uitkering kregen, hebben volgens FNV bovendien nog steeds geen duidelijkheid hoe en wanneer zij gecompenseerd worden.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd