Uitgebreid verzekerden stappen minder vaak over

Uitgebreid verzekerden stappen minder vaak over

Mensen met een uitgebreide aanvullende verzekering stappen minder vaak over op een andere zorgverzekeraar dan degenen met alleen een basisverzekering of een beperkte aanvullende verzekering.

Dat blijkt uit onderzoek van Nivel. Voor 12 november moeten zorgverzekeraars hun premies voor 2018 bekend hebben gemaakt. Vanaf dat moment kunnen mensen overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Jaarlijks stapt ongeveer 8 a 10% over. Tot 2015 was daarbij geen verschil tussen verzekerden met of zonder aanvullende verzekering. In 2016 en 2017 was het percentage dat van zorgverzekeraar wisselt lager onder verzekerden met een (uitgebreide) aanvullende verzekering. Dit verschil is van 2015 tot 2017 steeds sterker geworden.

Het is niet duidelijk waarom mensen met een aanvullende verzekering minder vaak overstappen. Voor de aanvullende verzekering geldt geen acceptatieplicht, het kan zijn dat verzekerden bang zijn dat ze geen aanvullende verzekering kunnen afsluiten als ze van zorgverzekeraar wisselen. Het is ook mogelijk dat mensen met een aanvullende verzekering tevredener zijn en daarom niet overstappen.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd