Vaker transitievergoeding bij ontslagrondes

Vaker transitievergoeding bij ontslagrondes

Werkgevers maken bij een reorganisatie steeds vaker gebruik van een transitievergoeding. Bijna de helft van de in 2016 afgesloten sociale plannen gaat uit van de nieuwe wettelijke ontslagvergoeding. Dat meldt werkgeversvereniging AWVN.

Van de 56 sociale plannen die in 2016 werden afgesloten, waren 26 gebaseerd op de transitievergoeding. Nog eens 26 sociale plannen waren nog gebaseerd op de kantonrechterformule, de oude berekeningssystematiek voor de ontslagvergoeding. De rest hanteerde een ander uitgangspunt voor het bepalen van de ontslagvergoeding. De organisatie verwacht dat de kantonrechtersformule de komende twee jaar helemaal zal verdwijnen.

Met een transitievergoeding kunnen ontslagen werknemers bij- of omscholing volgen. Voor werknemers valt deze vergoeding vaak lager uit dan de oude formule, maar bedrijven kunnen zelf kiezen of ze de “kale” transitievergoeding toepassen of in hun sociaal plan iets extra´s afspreken. Dat laatste is in drie kwart van de regelingen met een transitievergoeding het geval. Het gaat dan bijvoorbeeld om een extra vergoeding voor werknemers die per direct vertrekken.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd