VEH: energiebelasting laat kosten wel stijgen

VEH: energiebelasting laat kosten wel stijgen

De Vereniging Eigen Huis is van mening dat de stijging van de energierekening hoger uitvalt dan het ministerie van Financiën wil doen geloven. Waar het ministerie uitgaat van een stijging van 161 euro in 2021, denkt VEH eerder aan 262 euro.

Het kabinet gaat onder andere de belasting op gas verhogen, waardoor de kosten voor energie zullen stijgen. Maar, zo redeneert de overheid, omdat huishoudens steeds meer gebruik gaan maken van energiezuinige apparaten, blijft de stijging van de totale energiekosten binnen de perken. Ook worden huizen beter geïsoleerd. VEH wijst er echter op dat huishoudens dan de komende jaren hun koelkasten en wasmachines massaal moeten gaan inruilen voor zuinige modellen. Maar dat gebeurt volgens de woordvoerder van VEH niet zolang de oudere apparatuur nog goed werkt.

De vereniging ziet het energieverbruik bij huiseigenaren juist alleen maar toenemen omdat er steeds meer elektrische apparaten in huis komen. Het energieverbruik van Nederlanders is al jaren hetzelfde, aldus VEH. Omdat volgens berekeningen van de vereniging de energiebelasting van zo’n 570 euro dit jaar stijgt naar ongeveer 835 euro in 2021, gaan de totale kosten met 262 euro omhoog en niet met 161 euro zoals het ministerie van Financiën aangeeft.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd