VEH roept hypotheekadviseurs op tot meer zorgwil

VEH roept hypotheekadviseurs op tot meer zorgwil

Hypotheekadviseurs moeten veel meer initiatief en ‘zorgwil’ tonen om huiseigenaren te helpen tijdens de looptijd van hun hypotheek. Dat zegt Vereniging Eigen Huis (VEH).

Volgens de vereniging horen veel mensen in de jaren na het tekenen van de papieren nauwelijks nog iets van hun adviseur, terwijl zij dat wél verwachten. Daardoor missen zij kansen om hun maandlasten te verlagen of de hypotheek te verbeteren. Uit onderzoek van VEH onder ruim 1.000 huiseigenaren blijkt dat iets meer dan de helft van de klanten tevreden is over zijn adviseur.
Slechts iets meer dan de helft van de huiseigenaren heeft na het afsluiten van de hypotheek nog wel eens contact met zijn hypotheekadviseur. In bijna 80 procent van de gevallen gebeurt dat pas als de klant zelf contact opneemt en om advies vraagt. Er blijken weinig adviseurs te zijn die met enige regelmaat zelf iets van zich laten horen, terwijl klanten dat wel verwachten. Vereniging Eigen Huis wil dat hypotheekadviseurs hun klanten veel actiever informeren en adviseren over voor hen relevante veranderingen.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd