VEH twijfelt aan beweringen Hypotheekclaim

VEH twijfelt aan beweringen Hypotheekclaim

De stichting Hypotheekclaim stelde deze week dat duizenden hypotheekoverstappers voor tienduizenden euro´s gedupeerd door verkeerd of onvolledig hypotheekadvies. Maar Vereniging Eigen Huis twijfelt sterk aan de beweringen van de stichting.

Huiseigenaren die een aflossingsvrije hypotheek verruilden voor een annuïteitenhypotheek zouden volgens Hypotheekclaim door adviseurs niet gewezen zijn op de fiscale voordelen van een aflossingsvrije hypotheek afgesloten voor januari 2013.  ´Wij herkennen de misstanden die stichting Hypotheekclaim schetst niet´, zegt Nico Stolwijk, manager Belangenbehartiging van Vereniging Eigen Huis. ´Incidenteel zal vast eens een verkeerd advies zijn verstrekt, maar wij hebben geen enkele aanwijzing dat dit op grote schaal is gebeurd.´

Het omzetten van een aflossingsvrije hypotheek naar een annuïtaire variant, kan op goede gronden gebeuren. Veel consumenten zien door de crisis, dalende huizenprijzen of tegenvallende opbrengsten van een beleggingsverzekering, de aflossingsvrije hypotheek niet langer als een voordelige keuze zonder grote risico´s. Bovendien mag bij een verhuizing een aflossingsvrije hypotheek niet hoger zijn dan 50% van de waarde van de nieuwe woning.

Vereniging Eigen Huis raadt hypotheekoverstappers die twijfelen aan het destijds verstrekte advies aan contact op te nemen met hun adviseur.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd