Vergelijkingssites worden niet betrouwbaar gevonden

Vergelijkingssites worden niet betrouwbaar gevonden

Bij het zoeken naar een nieuwe zorgverzekering worden vergelijkingssites het vaakst geraadpleegd. Toch noemt slechts 44 procent dit een betrouwbare bron. Dat blijkt uit onderzoek van Motivaction, in opdracht van patiëntenfederatie NPCF.

Betrouwbaarheid, maar meer nog onafhankelijkheid van vergelijkingssites, staat stevig ter discussie”, aldus een woordvoerder van Zorgkiezer.nl. “Dit komt doordat allerhande zorgverzekeringvergelijkers als paddenstoelen uit de grond schieten. Vandaar dat de AFM vorige maand extra maatregelen heeft genomen door vergelijkingssites te verplichten een AFM-vergunning te hebben.” Iets meer dan de helft van de Nederlanders kijkt aan het einde van het jaar welke verzekeraar de beste passende polis biedt. Ruim een kwart vraagt informatie op bij de huidige verzekeraar. Ook polst 27 procent de keuze en ervaringen van familie en vrienden.

Overigens controleert een op de vijf Nederlanders de nieuwe zorgpolis niet. Ook mails en brieven over wijzigingen in de polis worden door 19 procent niet gelezen. Bijna twee derde controleert de polis alleen als er wijzigingen verwacht worden. Zes op de tien zegt vluchtig naar de belangrijkste inhoud te kijken. Bijna de helft van de mensen die nauwelijks naar hun zorgpolis kijken, vertrouwt erop dat de zorgpolis een goede dekking biedt. Drie op de tien ziet door de bomen het bos niet meer en bijna een kwart vindt het oninteressant. Bijna een op de tien denkt niet te kunnen veranderen van polis of verzekeraar. Ruim de helft denkt dat de veranderingen weinig gevolgen hebben, omdat er weinig van zorg gebruik wordt gemaakt.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd