Verplichte informatie van zorgverzekeraars

Verplichte informatie van zorgverzekeraars

Verzekeraars moeten sinds 19 november 2014 hun polissen voor 2015 bekend hebben gemaakt. Welke informatie moeten zij geven? En wie controleert of die informatie klopt? De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft dat op een rijtje gezet.

Zorgverzekeraars zijn verplicht om onder meer de volgende informatie over de basisverzekering duidelijk op hun website te zetten:
hoe hoog de premie is voor de basisverzekeringof je naar alle zorgaanbieders kunt gaan of dat de zorgverzekeraar een voorselectie maaktals de zorgverzekeraar zorgaanbieders contracteert, welke dat zijn op dit momenthoe hoog de vergoeding is als je voor basiszorg naar een aanbieder gaat waar de verzekeraar een contract mee heefthoe hoog de vergoeding is als je naar een zorgaanbieder gaat waar geen contract mee isof de komende tijd nog meer zorgaanbieders alsnog een contract kunnen krijgenals dat kan, hoe je daar dan informatie over ontvangt.
De minister van VWS en het parlement bepalen wat er in het basispakket zorg zit. Zorgverzekeraars zijn verplicht dit basispakket aan te bieden als basisverzekering en moeten voldoende van deze zorg inkopen voor hun verzekerden. Zorgverzekeraars zijn daarnaast verplicht om iedereen te accepteren voor de basisverzekering. De premie voor die basisverzekering is voor iedereen die zich aanmeldt hetzelfde. Er is alleen een korting mogelijk op de premie als je je aanmeldt via een collectiviteit, bijvoorbeeld via de werkgever.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd