Verzekeraars coulant bij verlopen rijbewijs 75-plussers

Verzekeraars coulant bij verlopen rijbewijs 75-plussers

Verzekeraars gaan soepel om met 75-plussers die rijden met een verlopen rijbewijs, vanwege de lange wachttijden bij het CBR voor de verlenging van het rijbewijs.

Minister van Nieuwenhuizen van IenW heeft al voorgesteld het rijbewijs van sommige 75-plussers automatisch met een jaar te verlengen. Veel 75-plussers met een verlopen rijbewijs kunnen op dit moment niet de weg op omdat er lange wachttijden bij het CBR zijn om het rijbewijs te verlengen. Het zal nog wel even duren voordat die regeling van Van Nieuwenhuizen van kracht wordt. De Consumentenbond heeft verzekeraars verzocht om al eerder de coulanceregeling na te leven.
Overigens blijkt dat veel grote verzekeraars al langere tijd coulant met deze problematiek omgaan. Als een 75-plusser schade veroorzaakt, geen geldig rijbewijs heeft, maar kan aantonen dat dat komt door de wachttijd bij het CBR, dan zullen veel verzekeraars gewoon uitkeren. Daarbij is een belangrijke voorwaarde dat diegene niet al eerder door het CBR is afgekeurd en hiervoor een rijbewijs had dat vijf of tien jaar geldig was. Ook de minister stelt in haar coulanceregeling dezelfde voorwaarden.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd