Voor het eerst weer meer inbraken

Voor het eerst weer meer inbraken

Verzekeraars zien voor het eerst in jaren een (lichte) stijging van het aantal inbraakclaims. In 2015 waren er 61.000 claims, vorig jaar liep dat op naar bijna 64.000.

Het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS) van het Verbond registreerde in 2016 een toename van bijna vijf procent van het aantal inbraakclaims. Het landelijk gemiddelde aantal inbraakclaims per 1.000 huishoudens lag daarmee vorig jaar op 8,2.

Het Verbond van Verzekeraars raadt iedereen aan om tijdens de komende donkere feestdagen alert te zijn: het aantal inbraakclaims vertoont een duidelijke piek tijdens Kerst als velen niet thuis zijn. Tijdens de jaarwisseling ligt het aantal claims nog iets hoger vanwege dezelfde reden én omdat degenen die wel thuis zijn de deur nogal eens open laten staan om buiten vuurwerk af te steken of om buren en bekenden een goed nieuw jaar toe te wensen. Waar verzekeraars gemiddeld op een dag 175 inbraakclaims noteren, verdubbelt dat aantal tijdens de donkere feestdagen naar rond de 350.
Verzekeraars registreerden vorig jaar in Limburg de meeste claims: 11,0 per 1.000 huishoudens, gevolgd door Brabant (10,6). In Zeeland en Friesland (beide 5,1 claims per 1.000 huishoudens) wordt het minst ingebroken. Bij de grotere woonplaatsen vormen Eindhoven, Breda en Almere de top drie als het gaat om de kans op een inbraak.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd