Vrije sector huurprijzen stijgen verder

Vrije sector huurprijzen stijgen verder

De huurprijzen in de vrije sector blijven stijgen. Zowel in het derde als vierde kwartaal van 2015 stegen de huurprijzen met 5,2 procent ten opzichte van 2014. De gemiddelde huurprijs per vierkante meter komt uit op 13,14 euro.

Dit blijkt uit cijfers van huurplatform Pararius.nl. Buiten de Randstad zijn de huren een stuk lager. Daar kost een huurwoning van honderd vierkante meter in de vrije sector ongeveer 950 euro. De huren zijn vooral gestegen, omdat er met name in de Randstad een groot tekort aan huurwoningen in de vrije sector is. De huurprijzen in Amsterdam behoren tot de hoogste van het land. Gemiddeld kost een huurhuis daar ruim 2.200 euro, landelijk is dat 1.365 euro. Drenthe is de goedkoopste provincie voor een huurhuis in de vrije sector.

Minister Stef Blok (Wonen) zegt in een reactie dat gemeentes bouwgrond moeten vrijmaken voor huurwoningen in de vrije sector. De stijging wijst volgens hem op een tekort en geeft aan hoe belangrijk het is dat er veel meer huurwoningen in de vrije sector komen. Hij benadrukt dat hij met nieuwe wetten de huurmarkt aantrekkelijker wil maken voor verhuurders. Beleggers staan volgens Blok te dringen om te bouwen in de vrije sector.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd