Vroeg signalering lorum ipsum

Werkt jouw ziektekostenverzekering voor jou?

 

Overweeg je om over te stappen?

De premies voor 2022 zijn van alle zorgverzekeringen bekend. Gemiddeld betalen we in Nederland in 2022 ongeveer € 4 per maand meer voor een basisverzekering.

Wil je een andere zorgverzekering, dan moet je jouw huidige zorgverzekering vóór 1 januari 2022 opzeggen. Daarna heb je nog een maand de tijd om een nieuwe te kiezen.

Hoe kun je dit regelen?

Welke zorgverzekering je ook hebt, je mag voor reguliere zorg altijd zelf je zorgverlener kiezen. Maar bij een naturapolis vergoedt de verzekeraar alleen alle kosten als je naar een dokter of ziekenhuis gaat waarmee de verzekeringsmaatschappij een contract heeft afgesloten.

Is dat wat je wilt? 

Of wil je liever een ander soort polis, een restitutiepolis, Ga jij naar een niet-gecontracteerde zorgverlener? Dan krijg je slechts een deel van de kosten vergoed. Meestal is dit 75%. Wil je 100% vrijheid én 100% vergoeding? Dan kun je het beste kiezen voor een restitutieverzekering. Maar ja, dan betaal je ook meer premie.

Wat nu te doen?

Verder is het goed om je af te vragen:

Niet altijd is dat allemaal even eenvoudig. Maak hieronder eens een berekening, maar kom je er niet uit, aarzel dan niet om ons te bellen op 088-1264300. 

We gaan graag met jullie in gesprek.