Website voor inzicht in eigen verzekeringen

Website voor inzicht in eigen verzekeringen

Verzekeraars komen met een website die consumenten meer inzicht moet geven in hun verzekeringen. Op Mijnverzekeringenopeenrij.nl kunnen verzekerden zelf een overzicht van hun verzekeringen maken. De site bevindt zich nog wel in de testfase.

Voor toegang tot Mijnverzekeringenopeenrij.nl moeten consumenten zich eenmalig identificeren, hun verzekeraars kiezen en hun klantkenmerken invullen. Dit kunnen polis-, klant- en relatienummers zijn. De gevonden verzekeringen worden dan aan het overzicht toegevoegd. Ook kunnen ze hun overzicht via een machtiging met bijvoorbeeld familieleden delen. De gegevens worden alleen gedeeld als de consument daar zelf uitdrukkelijk voor kiest, aldus het Verbond van Verzekeraars, de belangenclub van verzekeraars.

De website geeft geen volledig inzicht of overzicht. Nog niet alle deelnemende verzekeraars zijn op de website aangesloten. Zo’n 60 procent van de verzekeringen kan op dit moment ingevuld worden. het idee is dat dat uitgroeit naar zo’n 80 procent – ook nog geen volledig inzicht dus. Op de site staat een lijst met deelnemende verzekeraars en bedrijven die binnenkort mee gaan doen.
Over de veiligheid van de site zegt het Verbond “daarvan gaan wij ervan uit dat het goed gaat komen.” Verder kunnen verzekeraars de gegevens niet inzien en de data ook niet voor commerciële doeleinden gebruiken. Het Verbond van Verzekeraars kondigde het idee voor de site begin 2015 aan. Toen werd nog uitgegaan van een start in 2017. Het initiatief doet denken aan de site Mijnpensioenoverzicht.nl met overzichten van pensioenen.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd