Weinig voorlichting over energiesubsidiepot

Weinig voorlichting over energiesubsidiepot

Vereniging Eigen Huis vindt dat de overheid onvoldoende informatie verstrekt aan huishoudens die met subsidie een warmtepomp, zonneboiler of pelletkachel willen kopen.

Volgens VEH wordt vrijwel nergens gecommuniceerd hoeveel van het subsidiebudget nog beschikbaar is. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) houdt bij hoe vaak subsidie is aangevraagd en voor welk bedrag. De RVO meldt op haar website alleen hoeveel aanvragen zijn gedaan en niet hoeveel precies nog over is van het subsidiebudget van 70 miljoen euro. En omdat de RVO de informatie op haar website niet regelmatig bijwerkt, lopen huishoudens het risico dat de subsidie op is als zij er gebruik van willen maken, aldus VEH.
De subsidie geldt ook voor bedrijven. Voor hen is het gemakkelijker subsidie aan te vragen dan voor huiseigenaren. Ondernemers hoeven alleen aan te kondigen dat ze een warmtepomp, zonneboiler of pelletkachel gaan kopen, waarna een subsidiebedrag wordt gereserveerd. Huishoudens moeten het apparaat eerst kopen en laten installeren en kunnen daarna pas subsidie aanvragen.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd