Werken buiten kantooruren steeds normaler

Werken buiten kantooruren steeds normaler

Vier op de tien werkenden waren vorig jaar regelmatig in de avond, in het weekend of zelfs in de nacht aan het werk. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek is werken buiten de gangbare kantooruren steeds vaker de norm.

De afgelopen jaren is er een lichte toename te zien van het werken buiten kantooruren, meldt het CBS op grond van nieuwe cijfers over 2016. Dat gebeurt het meest op zaterdag of ´s avonds. Ruim 3,6 miljoen mensen zijn regelmatig aan het werk in de avond of nacht (tussen zeven uur ´s avonds en zes uur in de ochtend) of in het weekend. Nog eens 1,9 miljoen mensen doen dat af en toe. Bij elkaar zijn dat bijna 5,5 miljoen mensen: bijna twee derde (65 procent) van alle werkenden.

Tussen zelfstandigen en werknemers verschillen de percentages werkenden buiten kantoortijden aanzienlijk. Degenen die het meest buiten kantoortijden werken, zijn zelfstandigen met personeel (92 procent). Bij zelfstandigen zonder personeel is dat 84 procent. Bij werknemers met een flexibele arbeidsrelatie komt het iets vaker voor dan bij vaste werknemers: 68 procent tegen 59 procent.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd