Werkzoekenden in de kou bij gemeenten en UWV

Werkzoekenden in de kou bij gemeenten en UWV

Uit een onderzoek van de inspectie SZW blijkt dat werkzoekenden vaak niet goed geholpen door gemeenten en UWV. Dat meldt Trouw, die het onderzoeksrapport al heeft ingezien.

Gemeenten moeten mensen met een uitkering helpen en hen stimuleren bij het zoeken naar werk. Toch gebeurt dat nauwelijks, Ook de samenwerking tussen UWV en gemeenten verloopt moeizaam. Samenwerking tussen regio´s had al 25 jaar moeten gebeuren, maar gebeurt in de praktijk pas sinds drie jaar, volgens de inspectie. Aanbevelingen voor betere dienstverlening aan werkgevers blijven bovendien vaak op de plank liggen. Ook wordt nog geen 20 procent van werkgevers bereikt en is de kennis van werknemers bij UWV en gemeenten over het oplossen van arbeidsvraagstukken ondermaats.

Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) zegt in Trouw dat de koppeling van werkzoekende en werkgever in de regio´s verbeterd moeten worden. Volgens de minister hebben de betrokken partijen gezegd “een kwaliteitsslag” te willen maken. De minister zegt ook dat nieuwe plannen die zijn ingevoerd, zoals de Participatiewet, ervoor zorgen dat samenwerking tussen instanties die met uitkeringen te maken hebben verbetert.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd