Wetsvoorstel in de maak voor tijdelijke huurcontracten

Wetsvoorstel in de maak voor tijdelijke huurcontracten

Het kabinet werkt aan een wetsvoorstel om tijdelijke huurcontracten mogelijk te maken voor bepaalde huurders zoals starters, jongeren en grote gezinnen.

Dat huurders in Nederland in principe altijd een contract krijgen voor onbepaalde tijd, is ongunstig voor de doorstroming op de huurmarkt. Voor starters, jongeren en grote gezinnen zijn er daarom maar weinig huurwoningen vrij. In plaats van jarenlang vruchteloos op een wachtlijst staan, kunnen zij met een tijdelijk huurcontracten sneller in aanmerking komen voor een woning, Het kabinet wil daarom voor deze categorieën de regels aanpassen.

De starters die van de regeling gebruik willen maken, moeten hun huurhuis weer uit zodra ze boven een bepaald inkomen uitkomen. Voor jongeren gaat er een maximale leeftijd gelden. De grote gezinnen moeten verkassen zodra de kinderen de deur uitgaan en een kleinere woning ook voldoet. Onderzocht wordt of er nog andere groepen huurders voor de tijdelijke huurcontracten in aanmerking kunnen komen. Gemeentebesturen kunnen daartoe voorstellen aandragen, zo wordt gemeld.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd