Wijzigingen basispakket zorgverzekering

Wijzigingen basispakket zorgverzekering

In het basispakket van de zorgverzekering worden per 1 januari 2014 een aantal zaken gewijzigd. Er worden onder meer twee nieuwe behandelingen voortaan vergoed.
Een speciale behandeling voor patiënten met geïnfecteerde pancreasnecrose en voor patiënten met een ernstige vorm van de ziekte van Crohn worden voortaan vergoed. Het gaat om een voorwaardelijke toelating tot het basispakket: deze innovatieve vormen van zorg krijgen de kans hun effectiviteit en kosteneffectiviteit in de praktijk te bewijzen.
Verder is er een wijziging in de manier waarop twee apparaten vanaf volgend jaar worden vergoed. Thuisdialyseapparatuur wordt vanaf 1 januari 2014 vergoed als medisch-specialistische zorg. Hierdoor wordt het ziekenhuis nu verantwoordelijk daarvoor. Voor een verzekerde maakt deze wijziging geen verschil. Verder wordt de vacuümpomp als onderdeel van de vacuümtherapie niet langer apart vergoed als hulpmiddel, maar als onderdeel van de therapie. Ook deze wijziging heeft geen consequenties voor de verzekerde.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd