Winst bij verhoging eigen risico

Winst bij verhoging eigen risico

Bijna de helft van de verzekerden zou er profijt van hebben als ze het eigen risico van hun zorgverzekering verhogen. Het eigen verplichte eigen risico wordt in 2015 375 euro. Slechts 11 procent van de verzekerden heeft het eigen risico verhoogd.

Dat stellen onderzoekers van het instituut Beleid & Management Gezondheidszorg van de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Mensen die hun eigen risico vrijwillig verhogen met 500 euro, krijgen gemiddeld 240 euro premiekorting. Als hun zorgkosten die onder het eigen risico vallen, onder de 600 euro blijven, maken ze winst. De onderzoekers becijferden dat 48,3 procent van de mensen uit hun database onder die grens bleven.

Jonge mannen en verzekerden met lage zorgkosten in voorgaande jaren hebben het meeste profijt van het ophogen van hun eigen risico. Zij maken in het algemeen minder zorgkosten, Voor chronisch zieken geldt het omgekeerde. Ook moeten consumenten van tevoren goed bedenken of ze het geld wel kunnen ophoesten, mocht het nodig zijn, bijvoorbeeld na een verkeersongeluk.

Een andere besparing ligt bij de aanvullende verzekering. Consumenten kijken steeds kritischer naar de noodzaak ervan. Naar verwachting wordt het komende jaar 15 procent minder aanvullende tandartsverzekeringen afgesloten. Ook de aanvullende verzekering voor fysiotherapie gaat bij veel mensen op de schop.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd