Woekerpolis verplicht repareren

Woekerpolis verplicht repareren

Verzekeraars moeten verplicht worden om lopende beleggingsverzekeringen (woekerpolissen) te verbeteren zodat hun klanten een hoger eindresultaat behalen.

Dit stellen Vereniging Eigen Huis (VEH) en de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) aan de vooravond van een overleg in de Tweede Kamer over de woekerpolisaffaire. Tot nu toe zijn verzekeraars alleen verplicht zich in te spannen om klanten te stimuleren hun polis aan te passen. Maar de ophef over hoge kosteninhoudingen, compensatieregelingen en juridische processen heeft veel consumenten met een woekerpolis murw gemaakt. Daarom heeft deze maatregel voor slechts een klein deel van de miljoenen verkochte woekerpolissen enig resultaat opgeleverd, aldus beide belangenorganisaties.

Eerder deze week riep de Consumentenbond de politiek al op meer te doen voor de compensatie van gedupeerden in de woekerpolisaffaire. De bond pleit onder meer voor het instellen van een onafhankelijke commissie die per verzekeraar een aanvullende vergoeding vaststelt.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd