Woningcorporaties willen huur betaalbaar houden

Woningcorporaties willen huur betaalbaar houden

Woningcorporaties hebben zich bij de huurverhoging van dit jaar opnieuw gericht op het betaalbaar houden van de huur voor mensen met de laagste inkomens. Dat meldt corporatieclub Aedes na een enquête onder 180 corporaties.

De huurverhoging per 1 juli komt dit jaar voor inkomens tot 41.000 euro uit op gemiddeld 1,5 procent. Dat ligt net iets boven het niveau van de inflatie. Twee derde van de woningcorporaties zit op of onder het inflatieniveau van 1,4 procent. Slechts een derde komt uit op een hogere huuraanpassing. Corporaties blijven daarmee ruim onder de maximaal toegestane huurverhoging van 3,9 procent, zegt de vereniging van woningcorporaties. Vorig jaar bedroeg de huurverhoging voor deze inkomenscategorie 0,6 procent, de inflatie lag toen op 0,3 procent.
Woningcorporaties mogen de huren van huurders met een inkomen boven de 41.000 euro meer verhogen, tot een maximum van 5,4 procent. Vier op de tien corporaties maakten hier gebruik van. De gemiddelde huurstijging bij deze huurders bedroeg 5,1 procent.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd