Woningprijzen verder omhoog

Woningprijzen verder omhoog

De prijzen van koopwoningen zijn al meer dan een half jaar telkens hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) waren bestaande koopwoningen in november 2,3 procent duurder dan in november 2013.

De gemiddelde prijs van koopwoningen ligt nu ongeveer op hetzelfde niveau als in april 2003. Ten opzichte van de piek in 2008 zijn de huizenprijzen 19,2 procent lager. Vergeleken met het dal in juni 2013 liggen de prijzen nu 2,9 procent hoger. De prijzen van koopwoningen zijn de afgelopen vijf maanden van dit jaar vrij stabiel, maar wel hoger dan een jaar geleden. Vergeleken met oktober 2014 lagen de woningprijzen een fractie lager.
Het economisch bureau van ABN Amro verwacht dat de huizenprijzen komend jaar met 1 procent stijgen. Eerder gingen de economen uit van 2 procent. Door de verlaging van de maximale hypotheek in 2015 is deze verwachting naar beneden bijgesteld. Ook de verwachting van het aantal woningverkopen is verlaagd. Eerder ging men nog uit van een stijging, nu houdt men het op een stabilisatie.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd