Woningverkoop trekt fors aan in september

Woningverkoop trekt fors aan in september

Het Kadaster meldt dat de woningverkoop in september is aangetrokken. Er werden 16.324 woningen verkocht, een toename van 26,1 procent ten opzichte van een jaar eerder.  Vergeleken met augustus stijgt de woningverkoop met 2,9 procent.

De woningverkopen bijna weer op het niveau van voor de crisis van 2008. Zo wisselden in september 2005 ruim 18.000 bestaande woningen van hand. Bij alle woningtypen is een stijging zichtbaar vergeleken met een jaar eerder. Per provincie is de grootste stijging op jaarbasis zichtbaar in Friesland, waar de woningverkoop met 42,8 procent toenam. De laagste stijging, 6,5 procent, is te zien in Zeeland. Het aantal geregistreerde hypotheken nam afgelopen september met 29,3 procent toe vergeleken met een jaar eerder.

Er vonden verder in september 83 executieveilingen plaats, een daling van 7,8 procent ten opzichte een jaar eerder. In het Kadaster worden de transacties geregistreerd van bestaande koopwoningen op het moment dat de notaris deze bij het Kadaster laat inschrijven. Dit is het moment dat de koper daadwerkelijk eigenaar wordt van de woning.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd