Zomerstormen in 2015 zorgden voor meer brandclaims

Zomerstormen in 2015 zorgden voor meer brandclaims

De julistorm en hevige neerslag/onweer in de zomer van 2015 hebben regionaal voor een hausse aan extra brandclaims gezorgd. Dat blijkt uit de Risicomonitor Woningbranden van het Verbond van Verzekeraars en Brandweer Nederland.

“Stormen met bliksem hebben voor brand gezorgd, maar ook hevige neerslag en wolkbreuken met onweer vormen een belangrijke oorzaak. Denk dan aan kortsluiting bij huishoudelijke apparaten”, aldus algemeen directeur Richard Weurding van het Verbond van Verzekeraars

Los van de branden die te maken hebben gehad met het noodweer, ziet de brandweer ook veel branden ontstaan in de buurt van huishoudelijk apparatuur, in de keuken en tijdens het stoken van haardvuur. Tijdens de landelijke Brandpreventieweken, die nu aan de gang zijn, geeft de brandweer allerlei tips voor . Veel branden ontstaan bijvoorbeeld in een wasdroger. Het reinigen van het filter na elke droogbeurt is een simpele maar effectieve preventietip. In de keuken is de meest voorkomende oorzaak vlam-in-de-pan. Advies is om tijdens het koken zoveel mogelijk bij de pan te blijven. Als het dan toch misgaat zet de warmtebron uit, doe een deksel op de pan en doe de afzuigkap uit.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd