Zorgen over aflossingsvrije hypotheek

Zorgen over aflossingsvrije hypotheek

Van de ruim 2 miljoen huiseigenaren met een volledige of gedeeltelijk aflossingsvrije hypotheek maakt 16 % zich zorgen over de aflossing daarvan op de einddatum. Dit blijkt uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis (VEH).

Huiseigenaren met een grotendeels aflossingsvrije hypotheek zouden samen met hun bank of hypotheekadviseur moeten nagaan op welke manier toekomstige aflossingsproblemen voorkomen kunnen worden, adviseert VEH. De helft van de bezorgde huiseigenaren heeft over de aflossing van de hypotheek contact gehad met een adviseur. De andere helft stelt een dergelijk gesprek uit of verwacht er weinig van, of hikt aan tegen de hogere maandlasten van een andere hypotheekvorm.

Op de vraag aan huiseigenaren hoe zij denken hun aflossingsvrije hypotheek uiteindelijk te gaan aflossen, antwoordt ongeveer een derde zelf tussentijds af te lossen, ruim een kwart wil daarvoor de verkoopopbrengst van het huis gebruiken en een zesde zegt niet te gaan aflossen. Slechts 4 % wil zijn aflossingsvrije hypotheek omzetten in een andere hypotheekvorm.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd