Zoek
Sluit dit zoekvak.

Winkelwagen

Training gesprek met jongeren

Aan de hand van de praatplaat gaan we met jongeren in gesprek over hun geldzaken. Hoe pak je dit aan? Hoe zet je de praatplaat in? In deze interactieve workshop gaan we hier samen mee aan de slag.  De duur van de workshop is anderhalf uur.  

Het eerste gedeelte is plenair. Hierna werken we in groepen van vier tot zes deelnemers. Vanuit jullie organisatie wordt er gezorgd voor tafelbegeleiders om dit proces soepel te laten verlopen, ook bij een groter aantal deelnemers.  

Doel van deze training:

Als professionals samenwerken om zoveel mogelijk problematische schulden bij jongeren te voorkomen. Daar waar deze reeds bestaan, zo snel mogelijk komen tot een passende oplossing. Leren welke rol gespreksvoering kan hebben in het sneller en effectiever voorkomen of oplossen van schulden bij jongeren. 

Niveau training:

Voor deze training is HBO werk en/of denkniveau het uitgangspunt. 

Studiebelasting training:

Voor deze training is geen voorbereiding nodig. Aanwezigheid en actief meedoen is voldoende voor deze training. 

Gebruikt materiaal:

Tijdens deze training werken we onder andere met een praatplaat voor jongeren die wij gebruiken binnen ToekomstNu. Deze kunnen jullie als inspiratie gebruiken om een eigen praatplaat te ontwikkelen. Het uitgereikte oefenmateriaal is bedoeld ter inspiratie om binnen jullie gemeente hier zelf vorm aan te geven. Het oefenmateriaal blijft eigendom van ToekomstNu. 

Aantal deelnemers:

Deze training is geschikt voor 10 tot 100 deelnemers. 

De kosten: 
Voor kosten voor deze interactieve workshop bedragen: € 700,= exclusief 21% BTW.  Naast deze workshop nemen wij graag deel aan uw programma, wanneer onze workshop als programma onderdeel wordt ingezet. Ook het gezamenlijk vragen beantwoorden met andere partijen behoort tot de mogelijkheden. Hiervoor zullen geen extra kosten in rekening worden gebracht, waarbij wij uitgaan van een tijdsbesteding van onze kant van maximaal een dagdeel. 

Inloggen

Selecteer één van de onderstaande links om in te loggen.