Winkelwagen

Kinderen krijgen

Wat fijn dat je een kind krijgt. Van harte gefeliciteerd! Je verheugt je vast al op de fijne tijd samen met je kind.  Wat verwacht je financieel? Wat komt er allemaal op jullie af?

Wat betekent dit financieel? Heb je daar weleens bij stil gestaan? Wat zijn de extra kosten?

Voor een baby heb je een uitzet nodig. Als we kijken naar de cijfers van het NIBUD kost dit ongeveer € 1.006,= Dan wordt de baby geboren. De extra kosten voor energie, babyvoeding, luiers en kleding bedragen minstens € 195,= per maand. Hoeveel je per saldo betaalt voor de kinderopvang hangt af van je inkomen. Misschien heb je nu wel recht op kinderopvangtoeslag. Gemiddeld wordt er voor gekozen om in plaats van twee fulltime banen nu te gaan voor anderhalve fulltime baan. Stel dat je allebei nu een bedrag van € 2.000,= per maand verdient, dan scheelt dit straks € 1.000,= aan inkomsten per maand. Tegelijkertijd krijg je misschien kindgebonden budget. Dat compenseert voor een deel, maar je gaat er in inkomen in veel gevallen op achteruit.

En dan is je kind er nog maar net. Wanneer ze groter worden krijg je ook de kosten van sporten en andere hobby’s. Kinderkleding wordt duurder naarmate je kinderen ouder worden. Ook qua boodschappen worden duurder wanneer je kinderen in de pubertijd zijn. Hoe ga je het straks doen als je kind gaat studeren? 

Wil je al je geldzaken na de geboorte van je kind eens op een rij zetten? 

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Je wilt de financiële consequenties van het krijgen van een kind op een rij zetten. Hoe ziet dit er straks uit? Je vraagt je af of je dan nog iets moet veranderen in jouw financiële producten. Wat kun je van ons verwachten?

Nieuws & tips

Kinderlevens op zijn kop door toeslagenaffaire

Kinderlevens op zijn kop door toeslagenaffaire

Met tranen in onze ogen hoorden wij gisteren de berichten over hoe kinderlevens op zijn kop zijn komen te staan door de toeslagenaffaire. Kinderen komen…
Jouw kind op kamers: wat betekent dat financieel?

Jouw kind op kamers: wat betekent dat financieel?

Het is een raar jaar voor eindexamenkandidaten. Geen gezamenlijke diploma-uitreiking op school, geen knallend eindfeest en geen welverdiende vakantie naar het buitenland. En nu? Studeren…
Pinnen vanaf 10 jaar, kan dat?

Pinnen vanaf 10 jaar, kan dat?

Ik stond laatst in de supermarkt. Achter mij stond een kind van 10 jaar. Ze kocht een broodje. Tot mijn verbazing rekende ze al zelf…

Kinderen krijgen, hoe zit dat financieel?

Willen jullie ontdekken wat jouw kind gaat kosten? Weet je al waar je financieel staat na de geboorte van jouw kind? Weet je hoeveel spaargeld je nodig hebt op termijn? Weet je wat er gaat veranderen in jouw financiële producten?
Inzicht krijgen in jullie nieuwe budget
Nieuwe financiële keuzes maken
Mogelijke nieuwe financiële producten inzichtelijk krijgen

Inloggen

Selecteer één van de onderstaande links om in te loggen.