Zoek
Sluit dit zoekvak.

Winkelwagen

2021: financieel top of flopjaar?!

2021: financieel top of flopjaar?!


In 2020 dacht je dat jouw bedrijf ging groeien. De plannen lagen klaar en toen was er corona. Maar goed, dat had je achter je gelaten. In 2021 zou het allemaal beter gaan. En toch valt het ook nu tegen. Wat is er veel gebeurd wat we niet hadden verwacht. Onze gezondheid bleek een kostbaar bezit. Velen van ons kregen corona. Financieel viel het voor veel mensen helaas tegen.

Hoe zal dit jaar aflopen? Zou het weer tegenvallen? Hoe kun je ervoor zorgen dat 2021 financieel niet flopt?

Laten we eerst een aantal zaken op een rij zetten voor 2021:

  • Met een serie ingrijpende maatregelen heeft het kabinet dit jaar geprobeerd om te de economische schade zo veel mogelijk te beperken. Toch lijkt het erop dat deze maatregelen nu zijn langste tijd wel hebben gehad. Wat betekent dat voor jouw bedrijf? Wat je hebt ontvangen, klopt dat? Of moet je geld gaan terugbetalen?
  • Om de werkloosheid te bestrijden wordt er meer ingezet op omscholing. Kun je dit inzetten om jouw werknemers bij de tijd te houden?
  • Heb je extra geleend om financieel het hoofd boven water te houden. Kun je dit op termijn blijven betalen?

Nog lang niet alles is duidelijk. Toch is het goed om nu plannen te gaan maken. Wanneer je financiële plannen maakt, bereik je meer dan zonder het maken van een plan. Je kunt eerder jouw doelen gaan bereiken die voor jou belangrijk zijn.

Wat kun je eraan doen om er financieel niet teveel op achteruit te gaan?

  • Zorg ervoor dat je op tijd kijkt naar nieuwe mogelijkheden om je inkomen te verwerven.
  • Pas je activiteiten in je bedrijf aan als de inkomsten wegvallen die je voorheen had.

Mocht het volgend jaar financieel wat tegenzitten, dan hebben we hier nog een aantal besparingstips die je thuis kunt toepassen:

  • Er wordt meer thuisgewerkt dan voorheen. Dat kan ervoor zorgen dat de kosten behoorlijk toenemen van gas, water en licht. Om dit te voorkomen of zo laag mogelijk te houden, kun je hier een bespaartest doen.
  • Op dit moment kun je niet uit eten. Hierdoor verandert je financiële gedrag. Wellicht is het voor jouw portemonnee verstandig om dit ook in de toekomst wat minder vaak te gaan doen. Bedenk voor jezelf op welke momenten je in ieder geval wel uit eten wilt gaan. Bedenk voor de rest van de week een handig weekmenu. Houd bij het boodschappen doen al rekening met de dagen waarop je weinig tijd hebt. Bedenk voor die dagen een gemakkelijk te bereiden menu.
  • Doe eenmaal per week boodschappen. Maak een boodschappenlijstje. Zo voorkom je dat je meer uitgeeft aan impulsaankopen dan je eigenlijk wilde.
  • Plan vooruit met het kopen van verjaardagscadeaus. Zo kun je gemakkelijker gebruik maken van aanbiedingen.

Wat jou plannen ook zijn in 2021, werk je plannen goed uit. Dan hoeft 2021 financieel niet te floppen!

Kun je hier wel wat hulp bij gebruiken, neem dan contact met ons op. 

Meer weten?

Wil je meer weten over onze diensten? Neem dan contact met ons op!

Inloggen

Selecteer één van de onderstaande links om in te loggen.