Zoek
Sluit dit zoekvak.

Winkelwagen

Nu is geld geen probleem!

Nu is geld geen probleem!

Nu is geld is geen probleem, en morgen dan?

Bert en Agnes hebben een paar jaar geleden een eigen woning gekocht. Ze hebben een lening afgesloten om de uitzet voor hun dochtertje Anne te betalen. Agnes geniet van haar zwangerschapsverlof. Geld is geen probleem voor hen. Maar wat als Agnes straks minder gaat werken en de kosten van Anne toenemen? Daar hebben ze eigenlijk nog niet zo over nagedacht.

Zo gaat het in veel huishoudens, vandaag is geld geen probleem. Maar hoe is dit in de toekomst geregeld?

Daar heb je kennis en inzicht voor nodig. Je moet helder hebben:

  • Hoe kan je het beste je administratie thuis op orde hebben en houden als het om geldzaken gaat. Wat moet je bewaren? Hoe ga je om met al die stukken die je per email ontvangt. Hoe ga je om met mijn-omgevingen, zoals van je bank of van mijnoverheid.nl?
  • Is jouw appeltje voor de dorst groot genoeg, zodat je ook bij tegenvallers geen problemen krijg. Je kunt eens kijken of jouw buffer groot genoeg is in jouw situatie. 
  • Hoe heb je jouw risico’s geregeld? Wat gebeurt er als je bijvoorbeeld arbeidsongeschikt raakt of je baan stopt? Wat worden dan jouw inkomsten? Kun je dan nog steeds gemakkelijk rondkomen? Heb je het dan wel goed geregeld?
  • Wat zou je nog eens graag willen? Misschien wil je graag een nieuwe woning kopen of je eigen onderneming beginnen. In beide gevallen is het handig om wat geld achter de hand te hebben. Weet je hoeveel dat is? Hoeveel heb je hiervan al gespaard?
  • Pensioenen vinden veel mensen ingewikkeld. Weet jij hoe jij het geregeld hebt na je pensioen? Begrijp je de papieren die hierover gaan? Heb je weleens gekeken op www.mijnpensioenoverzicht.nl. Misschien is dit nog niet voldoende. Dan is het verstandig om nog wat meer op te gaan bouwen. Maar hoe pak je dat aan?
  • Wanneer je meer wilt gaan sparen, hoe krijg je dat voor elkaar? Waar kun je op gaan besparen? Wat wil je behouden? Het is belangrijk om helder te krijgen wat je maandelijkse inkomsten en uitgaven zijn. Dan kun je gerichte keuzes maken die passen bij jou.

Veel mensen vinden geldzaken ingewikkeld. Eigenlijk zouden ze daar best een steuntje in de rug bij kunnen gebruiken, maar dat is vaak onbekend.

Het wordt tijd dat we het taboe daar eens afhalen. Durf het gesprek aan te gaan over geld en krijg je geldzaken inzichtelijk. Dan kun je passende keuzes maken. Dan hoeft geld geen probleem te zijn, nu en in de toekomst!

 

Meer weten?

Wil je meer weten over onze diensten? Neem dan contact met ons op!

Inloggen

Selecteer één van de onderstaande links om in te loggen.