Zoek
Sluit dit zoekvak.

Winkelwagen

Financiële kater na feestdagen?!

Financiële kater na feestdagen?!

Hoe voel jij je meestal in januari? Is je bankrekening leeggelopen? Heb je dan een financiële kater?

Wat is jouw budget voor tijdens de feestdagen? Dat is een vraag die niet vaak wordt gesteld. 

Bekijk je geldzaken goed voor de feestdagen,  zodat je weet hoeveel geld je beschikbaar hebt. Wanneer je samenleeft met een partner, bespreek dit ook met elkaar. 

Hoe zorg je ervoor dat jij geen geldstress krijgt in december?

 • Koop de cadeaus voor Sinterklaas ruim van te voren. Zo kun je veel beter gebruik maken van de aanbiedingen.
 • Koop snoepgoed voor Sinterklaas in de aanbieding en koop dit in plaats van andere koekjes en snoepjes. Zo hoeft je dit geen extra geld te kosten.
 • Vind je het leuk om er met de kerstdagen goed verzorgd uit te zien, zorg dan voor een leuke set basiskleding bijvoorbeeld in het zwart. Dit kun je jaren na elkaar dragen. Zorg ieder jaar voor een leuke kleine nieuwe nuance met nieuwe accessoires. Dat is veel goedkoper dan een hele set kleding. 
 • Koop versiering voor in huis en voor de kerstboom tegen de seizoenen in. Na afloop van de kerstdagen zijn al deze artikelen in de uitverkoop. Dat is veel voordeliger dan nu kopen voorafgaand aan de kerstdagen. 
 • Maak thuis iets lekkers te eten voor met de kerstdagen. Dat is veel goedkoper dan uit eten gaan. 
 • Maak veel zelf voor je kerstdiner. Zelf werken met verse producten is veel goedkoper dan kant en klare kerstdiners. 
 • Maak het kerstdiner eens gezellig samen met een aantal gezinnen. Iedereen maakt wat lekkers klaar. Zo bespaar je op de kosten en het is nog gezellig ook. 
 • Voel je niet verplicht om beide kerstdagen uitgebreid te eten. Misschien vind je het wel veel lekkerder om een heerlijke boswandeling te maken op 2e Kerstdag en dit af te sluiten met een overheerlijke stamppot. Dat scheelt budget en kilo’s. 
 • Maak je oliebollen zelf met Oud & Nieuw. Dat is veel voordeliger dan bij de oliebollenkraam. Zo heb je ook genoeg voor iedereen. 
 • Bepaal zelf of je wel of geen vuurwerk wilt kopen. Laat je niet verleiden tot grote aankopen in de vuurwerkwinkel. 
 • Een lekker prosecco kan ook heerlijk zijn tijdens Oud & Nieuw. Dat is veel voordeliger dan een dure champagne. 

Het allerbelangrijkste tijdens deze feestmaand is geniet volop, maar koop met mate. Vier de feestmaand op jouw eigen manier. Hoe anderen deze maand willen vieren is hun keuze. 

Wanneer je jouw geldzaken goed hebt gescand voor de feestdagen, kun je veel meer genieten en hoef jij niet met een financiële kater het nieuwe jaar in te gaan. 

Meer weten?

Wil je meer weten over onze diensten? Neem dan contact met ons op!

Inloggen

Selecteer één van de onderstaande links om in te loggen.