Zoek
Sluit dit zoekvak.

Winkelwagen

Ik wil groeien, maar hoe?

Ik wil groeien, maar hoe?

Je bent al jaren bezig om te groeien, maar het lukt nog niet zo goed. Heb je al een echt bedrijf? Of moet je eigenlijk eerlijk zeggen dat het meer een hobby is?

Daarbij spelen drie zaken een rol:

 1. Wat vind jij jezelf waard?
 2. Waarmee verdien je jouw inkomen?
 3. Welke waarde kent de markt toe aan jouw prestatie?

Om maar eens met het eerste te beginnen, jouw eigenwaarde speelt hierin zeker een rol. Wanneer je onvoldoende eigenwaarde hebt, zul je jouw mogelijkheden niet zien. Jouw klanten zien het dan ook niet. Je bent onvoldoende zichtbaar.

Welke klanten heb je de afgelopen jaren bediend? Zijn dat goed betalende klanten of moet je altijd onderhandelen over jouw prijs? Dat bepaalt jouw inkomen. Wees je ervan bewust dat je alleen die zaken inbrengt in je bedrijf waar een ander jou moeiteloos een acht, een negen of een tien voor zou geven. Dan bevelen mensen jou aan richting een ander. Ze zijn ook bereid om er goed voor te betalen.

Hoe kom ik erachter wat dat is voor mij?

 • Waar word ik altijd voor gevraagd?
 • Waarom vragen ze mij juist daarvoor?
 • Welke kwaliteiten heb ik blijkbaar te bieden?
 • Wat zou ik hiermee kunnen doen?
 • Welke van deze mogelijkheden spreken me aan?
 • Is er markt voor dit aanbod?
 • Welke waarde heeft dit aanbod voor de markt?
 • Hoe kan ik de markt bereiken?
 • Wat heb ik ervoor over om mijn markt te bereiken?
 • Heb ik daadwerkelijk 100% commitment om ervoor te gaan?
 • Als hier het antwoord ja op is, zou ik zeggen ga ervoor!

Als je dit professioneel aanpakt kun je zeker groeien. Werk dit voor jezelf uit in een bedrijfsplan.

Meer weten?

Wil je meer weten over onze diensten? Neem dan contact met ons op!

Inloggen

Selecteer één van de onderstaande links om in te loggen.