Zoek
Sluit dit zoekvak.

Winkelwagen

Maakt vakantiegeld gelukkig?

Maakt vakantiegeld gelukkig?

Word jij gelukkig van jouw vakantiegeld?

De top drie uitgaven van het vakantiegeld zijn: sparen, schulden aflossen en op vakantie gaan.

Droom jij ieder jaar lekker weg bij alle plannen die je kunt gaan uitvoeren met jouw vakantiegeld? Of zijn het vooral de rekeningen die nog betaald moeten worden die je aandacht trekken, wanneer het vakantiegeld binnenkomt?

Moet je ver op reis gaan om gelukkig te worden van jouw vakantiegeld? Dat is misschien zo voor je buurman, maar is dat eigenlijk wel zo voor jou?

Wat heeft nu het meeste effect op jouw geluksgevoel? Dit blijkt te gaan om het verkleinen van jouw zorgen op financieel gebied of het vergroten van jouw ervaringswereld.

Ja leuk gezegd, maar wat moet je dan concreet gaan doen?

  • Je zou ervoor kunnen kiezen om je schulden af te lossen. Schuldenvrij zijn geeft een lekker gevoel. Vaak werkt het nog beter, wanneer je helder hebt waarvoor je dan in de toekomst weer de ruimte krijgt. Je hoeft immers geen rente en aflossing meer te betalen. Je hoeft niet meer te sparen achteraf. Je kunt weer vooruit kijken. Dat geeft een ander, nieuw perspectief.
  • Je zou kunnen gaan sparen. Je zou zo op het eerste gezicht zeggen dat dat weinig doet voor je geluksgevoel. Anders wordt het wanneer je werkt met een duidelijk spaardoel waar je gelukkig van gaat worden. Je bent weer een stap dichter bij het doel dat voor jou zo belangrijk is. Je voelt dat de dag waarop je je doel bereikt dichterbij komt. Het aftellen kan gaan beginnen.
  • Je kunt ervoor kiezen om een product te kopen wat je al heel lang wilt hebben. Een mooi horloge is zo’n voorbeeld. Je zou dit bijvoorbeeld ook kunnen combineren met een gezellig dagje Maastricht. Dat zal je gelukkiger maken dan alleen de aankoop van het horloge.
  • Vakantiegeld uitgeven waar het voor bedoeld is, namelijk vakantie. Vakantie is een ervaring. Over het algemeen gezien maken ervaringen ons gelukkiger dan producten. Let er wel op dat je kiest voor een ervaring die jou persoonlijk gelukkig maakt. Wanneer je kiest voor een bestemming alleen maar om op je werk te kunnen pronken met foto’s van jouw unieke vakantiebestemming maakt dat je maar heel kort gelukkig. Wanneer je kiest voor een vakantie die past bij jou, kun je er nog lang van nagenieten.

We zijn heel benieuwd waar jij voor kiest. Laat het ons gerust weten in een reactie op dit artikel. We horen het graag!


Meer weten?

Wil je meer weten over onze diensten? Neem dan contact met ons op!

Inloggen

Selecteer één van de onderstaande links om in te loggen.