Search
Close this search box.

Winkelwagen

Onnodig financieel lijden na echtscheiding

Onnodig financieel lijden na echtscheiding

Veel stellen in echtscheiding vechten elkaar financieel de pan uit!

Mensen in echtscheiding doen soms rare dingen! Er worden onlogische financiële afspraken gemaakt met elkaar. 

Door emoties overmand worden er afspraken gemaakt waar ze later spijt van krijgen. Een onnodige lijdensweg wordt ingezet. 

Hoe komt het dat mensen die jarenlang elkaar geliefden waren in een echtscheidingsproces vaak zo slecht voor elkaar zorgen?

Ooit begon het toch allemaal heel romantisch? Waar is die tijd gebleven?

Hoe zorg je ervoor dat je ook in het echtscheidingsproces goed voor elkaar zorgt ?

  • Kies voor een mediator, die jullie gezamenlijk hebben uitgekozen. 
  • Besef dat wanneer je kinderen met elkaar hebt je nog regelmatig met elkaar te maken hebt. Zorg er dus voor dat je redelijk blijft communiceren. 
  • Zet ieder voor jezelf nauwkeurig op een rij wat jouw financiële positie is na je echtscheiding. 
  • Kijk ook realistisch naar de financiële positie van je ex-partner. Vergeet daarbij niet te kijken vanuit een helikopterview. Laat je niet te veel beïnvloeden door je emoties. 
  • Twijfel je over een beslissing. Slaap er rustig een nachtje over. Het maakt hierbij niet uit dat je ex-partner deze behoefte niet heeft. 
  • Stap uit bestaande patronen van overwicht van één van de partners. Je moet vanaf nu financieel voor jezelf zorgen. 
  • Heb je samen een eigen woning. Zoek voor de bespreking met jouw mediator goed uit of je wel of niet in de eigen woning kunt blijven wonen. 
  • Zorg dat je alimentatieberekening is gebaseerd op de juiste uitgangspunten. Knijp elkaar niet uit, maar zoek wel uit wat realistisch is. 
  • Heeft je ex-partner nog nooit zelf de financiële zaken geregeld, zorg dan voor een gesprekspartner voor hem/haar. Deze persoon kan dan de basisuitgangspunten uitleggen. Zo zorg je dat je beiden evenveel inzicht hebt in de te nemen beslissingen. 
  • Probeer daar waar mogelijk zoveel mogelijk de zaken uit elkaar te halen. Nu lijkt het vaak nog of het wel lukt om nog zaken in gezamenlijk bezit te houden. Vaak werkt dit op termijn minder goed. Ook kan dit een probleem worden, wanneer de omstandigheden wijzigen. 

Neem met respect afstand van elkaar, ook financieel. Laat je niet verleiden tot een financiële vechtscheiding. Wat denk je daarmee te winnen? 

Van een goed geregelde echtscheiding kun je nog jaren plezier hebben.

Meer weten?

Wil je meer weten over onze diensten? Neem dan contact met ons op!

Inloggen

Selecteer één van de onderstaande links om in te loggen.