Zoek
Sluit dit zoekvak.

Winkelwagen

Samenwonen of trouwen, waar kies jij voor?

Samenwonen of trouwen, waar kies jij voor?

Geld en relaties, gaat dat goed samen? Of zit geld er nog weleens tussen in jouw relatie?  

Geld speelt een belangrijke rol in de keuze voor samenwonen of trouwen. Welke samenlevingsvorm past bij jullie? Wat past er bij jullie situatie? Wat zijn de kosten? Kun je dat betalen?

Bij trouwen denk je aan een huwelijksaanzoek, lekker romantisch. Maar dan begint het, wat wordt er eigenlijk van je verwacht? Hoe gaan jullie het vieren? Wat zijn de kosten hiervan? Stellen geven gemiddeld € 14.585,= uit aan hun trouwerij, zo blijkt uit onderzoek van Perfect Wedding (2019). Dat is een hele investering. Wil je dat of maak je andere keuzes?

Wil je eigenlijk wel trouwen? Of kies je liever voor een geregistreerd partnerschap? Of ga je liever samenwonen? 

Wanneer je meer geregeld wilt hebben dan bij het samenwonen, kun je kiezen voor het geregistreerd partnerschap. Kinderen hoef je niet te erkennen, dit gaat automatisch. Je bent ook automatisch elkaars erfgenaam.  Bij geregistreerd partnerschap heb je niet veel tradities. Je hebt dus veel minder te maken met allerlei hooggespannen verwachtingen, minder stress dus.

Wanneer je kiest voor trouwen is dat natuurlijk heel romantisch, maar wanneer je ooit wilt gaan scheiden is dat lastiger. Je moet altijd langs de rechtbank. Daar wil je nu nog niet bij stil staan, maar het is goed je dit wel te realiseren.

Wanneer je kiest voor trouwen of geregistreerd partnerschap is er automatisch sprake van een beperkte gemeenschap van goederen. Je bezittingen van voor die tijd blijven gewoon van jou persoonlijk. Wil je dit anders regelen, dan kun je kiezen voor huwelijkse voorwaarden.

Wat je ook kiest, geniet van de fijne relatie die hebt, maar vergeet niet je zaken te regelen op jullie eigen manier. Bepaal zelf wat dat mag gaan kosten. Een ander betaalt jouw rekeningen niet. Denk er goed over na en ga ervoor!

Vind je het lastig om jouw keuze te maken, spreek hier eens verder over met jouw notaris.

Wil je eerst je geldzaken helder hebben, kies dan voor een Geldscan. Voor € 149,= al je geldzaken op een rij! Gratis voor ToekomstNu Service relaties.

Meer weten?

Wil je meer weten over onze diensten? Neem dan contact met ons op!

Inloggen

Selecteer één van de onderstaande links om in te loggen.