Winkelwagen

Verzuim omlaag bij geldstress

Inzicht hebben in het verzuim binnen je organisatie is essentieel. Tot enkele jaren jaar geleden had je regelmatig persoonlijk contact met je werknemers. Je was goed op de hoogte wat er speelde. Echter, de afgelopen jaren is de frequentie van deze ontmoetingen mogelijk afgenomen.  

Je wilt opnieuw vertrouwen opbouwen. Dit is cruciaal.  Het is belangrijk om te weten wat er speelt bij je werknemers, zeker ook daar waar het gaat om geldstress, aangezien dit van invloed kan zijn op de werkvloer.  Werknemers met geldstress melden zich vaker ziek (gemiddeld 7 ziektedagen per jaar), zijn minder productief (gemiddeld ongeveer 20% minder productief) en er kan zelfs een hoger risico op fraude ontstaan.

Het verlagen van het ziekteverzuim begint bij het opbouwen van vertrouwen, zodat werknemers tijdig bij je aankloppen en open kunnen zijn over hun situatie. Naarmate de  geldstress van een werknemer toeneemt, zal die namelijk steeds meer invloed hebben op het werk. Wat gebeurt er in het hoofd van je werknemer bij geldstress en wat merken jullie hiervan op de werkvloer. Hoe kan je hier het beste mee omgaan?

Hoewel het verleidelijk kan zijn als een werknemer bereid is om meer overuren te maken, loop je op de lange termijn juist risico als hij of zij dit niet meer aan kan. Als een werknemers afgeleid is door financiële zorgen, zal zijn functioneren aanzienlijk verslechteren.

Het is belangrijk dat leidinggevenden in staat zijn om op een vertrouwelijke manier het gesprek hierover aan te gaan met hun werknemers. Uiteraard moeten de privacy grenzen daarbij worden gerespecteerd. In je gesprek kan je rekening houden met hoe het in het brein van je werknemer werkt in geval van geldstress.

Wij, als experts op het gebied van financiële coaching/consultancy en HR, denken graag met jullie mee over praktische oplossingen binnen jullie organisatie. We bieden jullie concrete tips, waarmee jullie direct aan de slag kunnen.

Wat kunnen jullie van ons verwachten?

Jullie kunnen rekenen op  een interactieve workshop van ongeveer anderhalf uur. Tijdens deze workshop krijgen jullie achtergrond informatie en kijken we samen naar praktische tips die jullie organisatie verder kunnen helpen. Vanwege het brainstormen en de interactie tijdens de training, is het aan te raden om de workshop live te laten plaatsvinden. Uiteraard is het ook mogelijk om deze via Teams te organiseren. De training wordt verzorgd door de trainers: Ineke Jochemsen en Cynthia de Graaf.

De interactieve workshop bestaat uit de volgende onderdelen:

Voor wie is deze workshop?

Deze interactieve workshop is voor het managementteam van jullie organisatie en medewerkers van HR.

Wat betaal je voor deze interactieve workshop?

Jullie investering voor deze interactieve workshop bedraagt € 1.750,= per dagdeel exclusief 21% BTW.

Inloggen

Selecteer één van de onderstaande links om in te loggen.