Zoek
Sluit dit zoekvak.

Winkelwagen

Werknemer moet betere pensioeninformatie krijgen

Werknemer moet betere pensioeninformatie krijgen

De informatie aan werknemers over hun pensioen moet snel verbeterd worden. Pensioenadviseurs kunnen hierbij een belangrijke rol spelen. Dat blijkt uit onderzoek van pensioenverzekeraar Scildon.

Volgens Scildon maakt 41 procent van de werknemers zich op dit moment zorgen over de eigen pensioensituatie. Slechts 53 procent van de werknemers is bekend met de keuzes die zij hebben om eerder of later met pensioen te gaan. Ook de kennis over de mogelijkheid om bij te sparen is met 35 procent laag.

Het onderwerp pensioen krijgt in de dagelijkse praktijk niet de aandacht die het verdient, aldus de verzekeraar. Weinig werknemers beseffen dat zij wekelijks één dag werken voor de financiering van hun pensioen. De verschuiving in de markt naar regelingen op basis van een beschikbare premieregeling maakt het noodzakelijk dat deelnemers periodiek meer aandacht besteden aan hun pensioen.

Hoe zit dat bij jou? Heb jij weleens gekeken op mijnpensioenoverzicht.nl of je pensioenoverzicht van je werkgever? Weet je waar jij financieel staat na jouw pensionering?

Zoek dit er eens bij. Vind je dit lastig, neem dan contact met ons op. Dan kijken we samen hoe jij ervoor staat.

Meer weten?

Wil je meer weten over onze diensten? Neem dan contact met ons op!

Inloggen

Selecteer één van de onderstaande links om in te loggen.