Zoek
Sluit dit zoekvak.

Winkelwagen

Blijft jouw zorg betaalbaar?

Blijft jouw zorg betaalbaar?

Ieder jaar verandert de ziektekostenverzekering. Maar wat doet dat met jouw zorgkosten. Hoe zorg je ervoor dat je jouw zorgkosten in de hand houdt?

Kiezen voor naturapolis

Je kunt kiezen tussen een restitutiepolis en een naturapolis. Laat je je met de restitutiepolis behandelen door een gecontracteerde zorgverlener, dan krijg je jouw zorgkosten vergoed. Is er geen contract met de zorgverzekeraar? Dan krijg je de marktconforme prijs vergoed. De naturapolis biedt alleen een volledige vergoeding als je je laat behandelen door een zorgaanbieder met wie de verzekeraar een contract heeft. Is er geen contract dan krijg je maar een deel vergoed. De naturapolis heeft dus een keuzebeperking, maar is daardoor wel voordeliger. Dit zou een afweging kunnen zijn, maar is dat ook passend voor jou om te gaan voor de voordeligste optie?

Kiezen voor een eenvoudigere dekking

Ongeveer 80 procent van de Nederlanders heeft een aanvullende verzekering. Maar veel van de vergoedingen in hun pakket benutten zij nooit. En een kwart van de mensen met een aanvullende zorgverzekering, maakt daar überhaupt geen gebruik van. Jammer, want de premie voor een flink aanvullend pakket liegt er niet om. Kies bewust wat je wilt verzekeren. Tegelijkertijd kun je ook kiezen voor een spaarpotje van waaruit je aanvullende zorg zelf kunt betalen, maar goed dat vraagt nogal iets van je discipline.

Hoger eigen risico

Je kunt boven op het verplichte eigen risico van 385 euro nog kiezen voor een vrijwillig eigen risico, tussen 100 en 500 euro. Hoe hoger jouw vrijwillige eigen risico is, hoe minder premie je betaalt. Maar kun je dit risico eigenlijk wel nemen? Wat als de zorgkosten toch eens duurder uitpakken dan je had gedacht? Kun je dit opvangen.

Premie ineens betalen

Nu betaal je een maal per maand de premie voor uw zorgverzekering. Je krijgt korting wanneer je de zorgpremie in een keer betaalt voor het hele jaar. De korting varieert per zorgverzekeraar. Maar kun je dat bedrag nu ineens missen?

Zorgtoeslag aanvragen

Het kan zijn dat je in aanmerking komt voor  zorgtoeslag. Ga na of je daarvoor in aanmerking komt en zorg ervoor dat je jouw inkomensgegevens correct invult. Houd ook rekening met je vermogen. Heb je een hoger vermogen, dan heb je wellicht geen recht op zorgtoeslag. Gebruik voor het aanvragen van zorgtoeslag de website van de Belastingdienst.

Polis zoeken met de laagste premie

Zorgverzekeraars bepalen zelf de premie voor hun basisverzekering. In 2021 kostte de goedkoopste polis €105,95 en de duurste €147,95 per maand. Op jaarbasis is dat een verschil van ruim 500 euro.

Wat is voor jou het meest passend om jouw zorg betaalbaar te houden, kijk dan hier eens verder: 

Meer weten?

Wil je meer weten over onze diensten? Neem dan contact met ons op!

Inloggen

Selecteer één van de onderstaande links om in te loggen.