Blijft jouw zorg betaalbaar?

Blijft jouw zorg betaalbaar?

Blijft jouw zorg betaalbaar?

Ook dit jaar stijgt de premie van de ziektekosten. De eerste zorgverzekering meldt een stijging van de ziektekostenpremie van € 6,= per maand.

Gelukkig blijft het eigen risico hetzelfde. Het is verstandig er altijd rekening mee te houden dat je zorg nodig kunt hebben. Neem in je budget voor het komende jaar een bedrag aan eigen risico per persoon op van € 385,-.

Er zijn gelukkig ook positieve geluiden. De zorgtoeslag gaat omhoog om met name voor de laagste inkomens premiestijging te compenseren. Alleenstaanden krijgen maximaal €99 per maand, met een toeslagpartner wordt dat maximaal €192 per maand.

Verder wil minister Bruno Bruins dat farmaceutische bedrijven duidelijker laten zien hoe zij tot een bepaalde prijs komen voor een geneesmiddel. Op dit moment zijn bedrijven vaak helemaal niet transparant. Dat maakt onderhandelingen met medicijnfabrikanten lastig.

Probeer rekening te houden met de zorgkosten die je verwacht in het komende jaar. Sommige kosten kun je niet voorzien, maar bijvoorbeeld kosten van de tandarts kun je wellicht redelijk goed inschatten voor het volgende jaar. Zet hiervoor een vast bedrag per maand opzij, zodat je hierdoor niet in de problemen komt.

Heb je onverwacht toch meer zorgkosten dan je had verwacht, probeer dan in beeld te brengen welke zorgkosten er de komende tijd op je af zullen komen. Maak hiervoor ruimte in je budget. Bespaar daar waar het nodig is. Dit kan betekenen dat je andere zaken zult moeten laten. Dat kan lastig zijn, maar anders heb je er nog een probleem bij. Verstandig is om goed te letten op je gezondheid en tegelijkertijd grip te houden op je budget.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd