Zoek
Sluit dit zoekvak.

Winkelwagen

Onverwacht financieel leed in december

Onverwacht financieel leed in december

Bijna waren we klaar voor de feestdagen en toen kwam er ineens onverwacht een lockdown. Een aantal sectoren worden financieel hard geraakt.

Ook binnen de vroegsignalering in gemeenten zullen we dit gaan merken. Waarschijnlijk gaan we meer ondernemers spreken. Op televisie zag ik de tranen in hun ogen.

Wanneer het financieel minder goed gaat is het extra belangrijk dat inwoners het voor zichzelf financieel gezellig houden, maar dan wel natuurlijk met producten van de lokale ondernemers om hen te steunen.

Hoe kunnen we inwoners helpen in deze bizarre financiële tijden en het tegelijkertijd toch gezellig hebben in december?

Familiebezoek, lekker eten en cadeautjes, dat is waar veel mensen aan denken rond kerst. Maar is dit voor iedereen mogelijk dit jaar?

Hieronder volgen een aantal tips die jullie inwoners kunnen helpen:

  • Het zou heel fijn, wanneer je voor de getroffen ondernemers en mensen met een smalle beurs een klein kerstpakket kunt verzorgen. Dan merken ze dat er aan hen gedacht wordt.
  • Je zou als gemeente pro actief die ondernemers kunnen benaderen die bijvoorbeeld eerder gebruik gemaakt hebben van de TOZO regeling. Dan hoeft jouw inwoner niet zelf het initiatief te nemen.
  • Luister altijd eerst aandachtig naar jouw inwoner, voordat je het financiële probleem wilt gaan oplossen.
  • Onderzoek of er lokaal bijvoorbeeld afspraken gemaakt kunnen maken met lokale verhuurders. Dat kan ook ondernemers verder helpen.
  • Flexwerkers zullen nu waarschijnlijk minder gaan verdienen. Zorg ervoor dat je hier ook aandacht voor hebt, wanneer je inwoners gaat benaderen in het kader van vroegsignalering.
  • Zorg voor een luisterend oor daar waar dit nodig is.
  • Zorg voor begrijpelijk taalgebruik zowel aan de telefoon, als aan de deur als in jullie brieven.

Behoefte aan meer tips:

Wellicht vind je het als gemeente nog lastig om meer vorm te geven aan vroegsignalering. Plan gerust een online meeting om eens met ons van gedachten hierover te wisselen.

Meer weten?

Wil je meer weten over onze diensten? Neem dan contact met ons op!

Inloggen

Selecteer één van de onderstaande links om in te loggen.