Zoek
Sluit dit zoekvak.

Winkelwagen

Sparen, wie wil dat nou niet?!

Sparen, wie wil dat nou niet?!

Sparen levert toch niets meer op. Waarom zou je dat eigenlijk nog doen?

Pia heeft nooit gespaard. Haar maand was altijd te lang voor haar geld. Ze wil het nu eindelijk anders gaan doen. Ze wil graag gaan sparen, maar waarom eigenlijk?

Het grappige is dat alleen het hebben van een spaarrekening al zorgt voor minder financiële problemen. Een reden om te gaan sparen kan dus zijn om een appeltje voor de dorst te hebben. Hoeveel dit zou moeten zijn, vind je hier: https://www.nibud.nl/consumenten/bufferberekenaar/

Pia heeft eigenlijk geen idee waarvoor ze verder nog kan sparen. Inmiddels heeft ze haar buffer op orde. Ze heeft van anderen begrepen dat zij veel meer spaargeld hebben dan zij. Waarom zou zij dat eigenlijk ook moeten doen?

  • Ze kan bijvoorbeeld gaan sparen om eens een grote reis te gaan maken. Zo’n reis is best duur.
  • Pia heeft eigenlijk altijd al de droom om voor zichzelf te beginnen, maar dan heeft ze wel een startkapitaal nodig. Hiervoor zou ze kunnen gaan sparen.
  • Pia heeft verschillende werkgevers gehad. Ze heeft niet overal pensioen opgebouwd. Toen ze laatst op https://www.mijnpensioenoverzicht.nl/ keek viel dit haar behoorlijk tegen. Hier moet ze toch eens wat aan gaan doen.  
  • Pia heeft haar kinderen eigenlijk ook nooit geleerd om te sparen. Wanneer ze straks een eigen huis gaan kopen is het toch wel handig dat ze minimaal het benodigde startkapitaal gespaard hebben.
  • De inrichting in het huis van Pia is al van 20 jaar geleden. Die moet toch ook eens vervangen worden.
  • Pia rijdt in haar eigen auto. Misschien moet de auto binnen twee jaar ook eens vervangen worden. Ze wil niet opnieuw lenen voor een auto.  

Pia heeft dus best nog wel wat wensen. Het is handig, wanneer ze voor zichzelf al haar spaardoelen op een rij gaat zetten. Ze kan dan ook de prioriteit van haar spaardoelen bepalen. Het is belangrijk dat we bij ieder spaardoel ook weten wat dat gaat kosten. Dan weet Pia wat ze iedere maand opzij moet gaan zetten.

Pia heeft er zin in. Nu kan ze eindelijk eens gaan doen wat ze altijd al wilde!

Sparen, wie wil dat nou niet?


Meer weten?

Wil je meer weten over onze diensten? Neem dan contact met ons op!

Inloggen

Selecteer één van de onderstaande links om in te loggen.