Zoek
Sluit dit zoekvak.

Winkelwagen

Vroeg met pensioen of nu leven?

Vroeg met pensioen of nu leven?

Er is op het moment veel behoefte om zo vroeg mogelijk met pensioen te gaan. Maar hoe realistisch is dat? Zit dat er wel in voor iedereen? En welke risico’s loop je, wanneer je hier voor wilt gaan?

Wanneer je vroeg met pensioen wilt, zal je als eerste moeten weten hoeveel kapitaal je bij elkaar moet hebben om dat mogelijk te maken. Er is dan immers nog een hele periode te overbruggen tot aan je AOW of je eventuele opgebouwde pensioen. Je zult dus op een andere manier in je levensonderhoud moeten voorzien.

Wat is ervoor nodig om in een korte tijd veel kapitaal op te bouwen?

  • Je zou een briljant bedrijfsidee kunnen bedenken en daarmee in korte tijd veel geld kunnen verdienen.
  • Je zou beleggen kunnen inzetten, maar veel rendement betekent vaak ook veel risico nemen. Past dit eigenlijk wel bij jou? Niet voor niets vult een beleggingsadviseur altijd samen met jou een beleggingsprofiel in, voordat je start met beleggen. Voor welke belegging je ook kiest, bepaal dit risicoprofiel eerst voor jezelf. Doe dit ook wanneer je bijvoorbeeld in crypto’s of ETF’s wilt investeren. Ken je eigen risicoprofiel.
  • Je kunt kiezen voor beleggen in onroerend goed. Daar zal je wel een behoorlijk startkapitaal voor nodig heb. Onderzoek ook in dit geval goed de risico’s die je hiermee loopt. Hoe goed ben je in het handelen hierin? Je zult op het juiste moment moeten instappen om hiermee een mooi rendement te maken.
  • Heel voordelig en sober gaan leven, waardoor je veel geld over houdt voor jouw doel om vroeg met pensioen te gaan. Wil je dat en past die levensstijl bij je?

Het lijkt zo mooi lekker al jong kunnen doen wat je wilt. Maar besef dat dit vandaag veel van je kan vragen. Dromen is mooi, maar vergeet niet de realiteit van vandaag onder ogen te zien.

Bepaal jouw doelen. Onderzoek wat je ervoor over moet hebben en maak dan je keuze. Ga je ervoor of wil je liever nu lekker leven?

Meer weten?

Wil je meer weten over onze diensten? Neem dan contact met ons op!

Inloggen

Selecteer één van de onderstaande links om in te loggen.