Zoek
Sluit dit zoekvak.

Winkelwagen

Waar doen ze het van?

Waar doen ze het van?

Snap jij hoe het financieel gaat bij de buurman? Waar halen ze het geld vandaan om een caravan te kopen? Zo’n goede baan heeft hij toch niet?

Waarom koopt zij haar boodschappen bij de LIDL. Haar man is directeur bij een school. Zij is succesvol in de marketing. Wat heeft ze bij de LIDL te zoeken?

Zomaar een paar vragen over geld. Veel mensen begrijpen niet hoe geld werkt. Ze zijn zich er niet van bewust dat ze een heel eigen systeem hebben op het gebied van geld. Het is bekend dat juist miljonairs in een tweedehands auto rijden. Ze wonen niet in de villawijken, maar vaak in een onopvallende woning. Het is ook niet altijd zo dat degene die van de bijstand leeft schulden heeft. Sommige mensen komen iedere maand ook in de bijstand prima uit met hun geld.

Er zijn heel wat vooroordelen, wanneer het over geld gaat. Zo zou geld niet belangrijk zijn. Maar hoe ga je het doen als je te weinig geld hebt. Is geld dan nog steeds zo onbelangrijk?

Ieder mag en kan zijn of haar eigen financiële keuzes maken. Tegelijkertijd kunnen we wel veel van elkaar leren. Van de miljonair kun je leren dat het verstandig is om direct aan het begin van de maand altijd wat geld opzij te zetten. Maak niet al je geld op in de maand die voor je ligt. Van degene in de bijstand die altijd goed uitkomt met zijn of haar geld kun je leren dat je veel minder nodig hebt dan jij nu denkt. Ga weer eens terug naar de basis. Vraag je af als je iets wilt kopen: heb ik dit echt nodig? Koop dit op een adres waar dit zo betaalbaar mogelijk is. Maak dus gericht gebruik van aanbiedingen.

Hoe zorg je ervoor dat je voldoende inkomsten hebt? Vaak wordt gedacht dat je het beste kunt kijken naar de meest verdienende beroepen, maar past dat beroep eigenlijk wel bij jou. Je zult het meeste geld verdienen, wanneer jij kiest voor een beroep waarin jouw kwaliteiten waar je met gemak tenminste een acht voor krijgt naar voren komen. Jouw werkgever of jouw opdrachtgever zal dan heel tevreden zijn over jouw prestaties. Daardoor zal je steeds opnieuw worden gevraagd. Je zal hierdoor met veel minder moeite een goed belegde boterham verdienen. Let maar eens goed op mensen met een hele goede baan. Zij doen vaak datgene wat van nature bij hen past. Beslissingen nemen ze niet alleen met hun hoofd. Ze maken ook gebruik van hun intuïtie. Dan vind je wat voor jou werkt.

Geld werkt dus voor jou, wanneer:

  • Je weet wat jouw kwaliteiten zijn.
  • Je hebt hier jouw werk van gemaakt.
  • Je doet waar je blij van wordt.
  • Je hebt jouw geldzaken goed in beeld.
  • Maak een lange termijn plan.
  • Maak een plan voor de kortere termijn.
  • Je maakt bewuste financiële keuzes, passend bij jouw plannen.
  • Je beloont jezelf als je een tussenliggend doel hebt bereikt. Je geniet van je successen. Ook als ze klein zijn.
  • Je vergeet niet ook naar jouw gevoel te luisteren.

Vind jouw manier om geld voor jou te laten werken.

Wil je hier meer over weten, kijk dan eens naar onze boekpresentatie/meesterklas over: Wat ben jij waard. 

Meer weten?

Laat geld voor jou werken. Hoe werkt geld nu precies? Hoe kun je besparen? Hoe zorg je voor voldoende geld?

Inloggen

Selecteer één van de onderstaande links om in te loggen.