Winkelwagen

Vroegsignalering in jouw gemeente

Loopt alles naar wens inzake de vroegsignalering? Of willen jullie dit effectiever gaan aanpakken? Hebben jullie behoefte aan een training om jullie gesprekstechnieken te oefenen? Heb je behoefte aan een goed overleg met alle partijen die hierbij betrokken zijn? Wil je leren hoe je het beste met jongeren in gesprek kunt gaan?

In verband met de nieuwe wetgeving wordt ook van jouw gemeente verwacht dat er meer aan vroegsignalering wordt gedaan. Hoe gaat het tot nu toe? Verlopen de gesprekken soepel met jullie inwoners? Weke gesprekken lopen soepel en waar is nog verbetering nodig? Heb je bepaalde doelgroepen, waarmee het gesprek stroef verloopt.

Wil je effectiever gaan werken aan vroegsignalering. Hoe kun je een gesprek voeren aan de deur bij een vroeg signaal van schulden? Welke woorden gebruik je dan? Durven jullie het aan om voldoende door te vragen?

Hoe pak je dat aan, wanneer je iemand belt hierover? 

Veel gemeenten zijn nog zoekende hoe ze dit kunnen gaan aanpakken. Iedere schuldensituatie die verder uit de hand loopt, kost gemiddeld in totaal € 100.000,= per situatie.  

Dat is niet wat je wilt als gemeente. Veel gemeentes hebben een begin gemaakt met vroegsignalering. Dat betekent nog niet dat jullie alle tools in handen hebben om dit doeltreffend aan te pakken.  Dit is immers een hele nieuwe aanpak.

We weten nu veel vroeger wanneer er sprake is van schulden. Hoe zorg je ervoor dat jouw inwoner hier aan durft te gaan werken?

Hoe kunnen jullie het beste samenwerken? Welke gesprekstechnieken komen hierbij kijken? Hoe kun je het beste in contact komen met jongeren? 

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Het is helemaal niet erg als de vroegsignalering nu nog niet zo loopt als je graag zou willen. 

Dit is immers nog maar het begin. Op termijn wil je natuurlijk wel meer resultaat bereiken met vroegsignalering. Je wilt dat zoveel mogelijk problematische schulden worden voorkomen. 

Wat kun je van ons verwachten als je dit wilt verbeteren?

Nieuws & tips

HKH Maxima: stel de mens centraal!

HKH Maxima: stel de mens centraal!

Wat een mooi interview gaf HKH Maxima gisteren op NPO1. Zij begrijpt heel goed wat er leeft in het sociaal domein. Zij benoemde: stel de…
Verhoog jij de schulden van jouw inwoners?

Verhoog jij de schulden van jouw inwoners?

Nog steeds komen veel mensen verder in de schulden door de overheid! Is dat ook bij jullie zo? Margot is alleenstaande moeder van Steven (8)…
Ik word ziek van mijn geldzaken

Ik word ziek van mijn geldzaken

Mijn geldzaken, ik kijk er liever niet naar. Ziek word ik ervan! Het is maandagmorgen. Mijn wekker gaat. Het is tijd om op te staan…

Meer weten?

Meer weten over onze diensten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Inloggen

Selecteer één van de onderstaande links om in te loggen.

Bestel nu het boek
'Wat ben jij waard'