Zoek
Sluit dit zoekvak.

Winkelwagen

Vroegsignalering in jouw gemeente

Loopt alles naar wens inzake de vroegsignalering? Of willen jullie dit effectiever gaan aanpakken? Hebben jullie behoefte aan een training om jullie gesprekstechnieken te oefenen? Heb je behoefte aan een goed overleg met alle partijen die hierbij betrokken zijn? Wil je leren hoe je het beste met jongeren in gesprek kunt gaan?

Wij werken samen met diverse partijen in het sociaal domein die schulden willen voorkomen bij zowel jongeren als volwassenen. Ook leiden wij regelmatig medewerkers uit het bankwezen op om vroegsignalering in het bankwezen te professionaliseren. 

Hoe gaat het tot nu toe? Verlopen de gesprekken soepel met jullie inwoners? In welke gesprekken met inwoners is nog verbetering mogelijk? Waarom lukt in jullie gemeente niet goed om met jongeren over geld in gesprek te raken? 

Willen jullie effectiever gaan werken aan vroegsignalering of het in gesprek raken met jongeren?

Hoe kun je een gesprek voeren aan de deur bij een vroeg signaal van schulden? Welke woorden gebruik je dan? Durven jullie het aan om voldoende door te vragen?

Hoe pak je dat aan, wanneer je iemand belt hierover? 

Wat  is er nodig om ook met jongeren in gesprek te raken over geld en schulden?

Iedere schuldensituatie die verder uit de hand loopt, kost gemiddeld in totaal € 100.000,= per situatie.  Dat willen jullie zoveel mogelijk voorkomen. 

We weten nu veel vroeger wanneer er sprake is van schulden. Hoe zorg je ervoor dat jouw inwoner hier aan durft te gaan werken?

Hoe kunnen jullie het beste samenwerken? Welke gesprekstechnieken komen hierbij kijken? Hoe kun je het beste in contact komen met jongeren? 

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Onze trainingen zijn praktisch en to the point.

Dat is wat je nodig hebt om schulden te voorkomen. Vertrouwen winnen bij de inwoner. Effectieve gesprekken voeren. Dat geldt zowel in de vroegsignalering als in de hulpverlening gericht op jongeren. 

Je wilt meer resultaat bereiken. 

Wat kun je van ons verwachten als je dit wilt verbeteren?

Nieuws & tips

HKH Maxima: stel de mens centraal!

HKH Maxima: stel de mens centraal!

Wat een mooi interview gaf HKH Maxima gisteren op NPO1. Zij begrijpt heel goed wat er leeft in het sociaal domein. Zij benoemde: stel de…
Verhoog jij de schulden van jouw inwoners?

Verhoog jij de schulden van jouw inwoners?

Nog steeds komen veel mensen verder in de schulden door de overheid! Is dat ook bij jullie zo? Margot is alleenstaande moeder van Steven (8)…
Ik word ziek van mijn geldzaken

Ik word ziek van mijn geldzaken

Mijn geldzaken, ik kijk er liever niet naar. Ziek word ik ervan! Het is maandagmorgen. Mijn wekker gaat. Het is tijd om op te staan…

Meer weten?

Meer weten over onze diensten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Inloggen

Selecteer één van de onderstaande links om in te loggen.